ZANGSTUDIO ROEL BAKKUM
ZANGLES & STEMTRAINING AMSTERDAM

MENU

BOEK NU EEN PROEFLES

HUIDIGE PAGINA: BEDRIJFSTRAINING

BEDRIJFSTRAINING

  • Teambuilding
  • Projectie
  • Sales
  • Zekerheid
  • Dynamiek
  • Ademmanagment
  • Lichaamshouding
  • Anatomische Kennis

WAT DOE JE IN EEN STEMTRAINING

Het geven van goede presentaties is essentieel in het bedrijfsleven. Er zijn vele cursussen beschikbaar om werknemers te scholen in het geven van presentaties. Vaak geven die cursussen ook aandacht aan stemgebruik, toch komen we vaak professionals tegen met aanhoudende stemklachten door intensief stemgebruik.

Geef uw sales, presentaties, vergaderingen kracht bij door uw werknemers te laten excelleren in stemgebruik.

BEDRIJFSTRAININGEN

Standaard trainingen of liever op maat gemaakt? Hieronder zie je wat we in ieder geval aanbieden. Ben je op zoek naar iets anders? Neem dan contact met ons op.

WAT WE GAAN DOEN

In de afgelopen decennia is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar “de stem”. Met deze nieuw verkregen informatie is stemtraining erg verbeterd. Helaas is dit niet algemeen bekend, en wordt deze informatie te weinig ingezet voor zakelijk stemgebruik.

In onze bedrijfstrainingen behandelen we de volgende onderdelen:
Volume
Projectie
Dynamisch stemgebruik
Dictie
Specifieke deelnemers vragen

PRAKTISCHE INFO

Een training heeft een minimale duur van 3,5 uur met een groep tot maximaal 20 deelnemers.

Wilt u een training met meer dan 20 deelnemers? Dan zijn er een aantal opties:
We komen met meer trainers
We verlengen de cursus duur
We verdelen de groep in twee groepen

INDIVIDUELE TRAINING

Trainingen voor CEO's, managers, pr, sales op locatie.

TECHNIEK

Een technische training gaat over de (spier)controle van je stem. Het is een vereiste om te werken aan projectie, dynamiek & dictie. Zijn de stemplooien in staat om genoeg volume te produceren? Sluiten de stemplooien op een juiste manier of is er sprake van een hees geluid? Zijn de spieren rondom het strottenhoofd te gespannen of juist te relaxed? Dat zijn punten waar je op focust tijdens de technische kant van stemtraining. We gaan op zoek naar patronen die niet efficiënt zijn voor het produceren van stem.

Hiervoor maken we gebruik van het Estill Voice Training Systeem. Een systeem dat overzichtelijk in kaart brengt hoe de stem functioneert.

Met een heldere uitleg over wat 'de stem' is, gecombineerd met doelgerichte oefeningen van het Estil Model kun je over het algemeen snel vooruitgang behalen. Stemtraining is anders dan zangles. Als zanger ga je vaak op zoek naar de extreme mogelijkheden van de stem. In stemtraining focus je specifiek op uithoudingsvermogen en dynamiek binnen de range van het spreken.

PROJECTIE & DYNAMIEK

Verstaanbaar en overtuigend spreken is wat we allemaal nastreven. Projectie en dynamiek zijn hiervoor onmisbaar. Hoe zorg je ervoor dat je stem voor iedereen verstaanbaar is zonder je stem te overbelasten? Dat heeft met vele factoren te maken zoals tongpositie, stemplooisluiting, strottenhoofdpositie en andere onderdelen van de stem. Wij leren je hoe je je stem kan laten horen en aanpassen op verschillende momenten van vergaderzalen tot drukke restaurants.

Naast projectie is dynamiek ontzettend belangrijk. Spreek je monotoon, te snel of krijg je vaak te horen dat je stem te hoog is? Te weinig of teveel dynamiek tijdens het spreken lijd af van je verhaal. Zonde! Door hieraan te werken kun je veel voordeel behalen tijdens vergaderingen, productpresentaties of telefoongesprekken.

DICTIE

Het verbeteren van dictie wordt vaak overgeslagen, terwijl het van groot belang is. Een goede dictie versterkt je projectie, dynamiek & uithuidingsvermogen.ESTILL VOICE TRAINING

“Hoe doe ik dit?”, Jo Estill vroeg zich dit af tijdens haar carrière als zangeres. Om een antwoord te vinden op deze vraag schreef ze zich op haar 45e in op een universiteit in Amerika. De vele studies, onderzoeken en papers die daaruit volgde hebben het Estill Voice Training Model gemaakt tot wat het nu is: Een model dat je feitelijk vertelt hoe de stem werkt en hoe je die traint, zonder invloed van smaak of stijl.

Binnen een zangles, stemtraining of coaching sessie maken we gebruik van dit model. Wij omschrijven het Estill Model vaak als ‘pilates voor de stem’. Je gaat gericht op zoek naar spieren of spiergroepen, om die vervolgens te trainen door bewustzijn en controle te verbeteren. Dit maakt niet alleen de training maar ook de communicatie tussen docent en student zeer overzichtelijk.

estill logo

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ja! Je stem maak je met spieren en spieren kun je trainen. In een stemtraining lokaliseren we de spieren die bij jou getrained moeten worden. Vergelijkbaar met het trainen in een sportschool. Iedereen heeft dezelfde spieren, dus iedereen kan zijn stem trainen en verbeteren.

Dat is van te voren heel moeilijk te zeggen. Dat hangt af van de complexiteit van je wensen, en de snelheid waarmee je leert. Over het algemeen zien we dat iemand in 2 tot 3 maanden een merkbare vooruitgang kan behalen in zowel bewustzijn als klank. Hierbij gaan we uit van iemand die dagelijks zijn oefeneingen doet.

OVER ONS

Zangstudio Roel Bakkum is opgericht in 2011 en inmiddels zeer bekend en gewaardeerd in Amsterdam. Onze missie: iedereen de kracht van techniek en de power van presentatie te laten ervaren. De studio begon in een klein kamertje in Amsterdam, inmiddels is dat uitgegroeid tot een studio die 7 dagen per week vele studenten uit binnen en buitenland beter leert zingen, spreken en presenteren.

Om er voor te zorgen dat we dat zo goed mogelijk doen zijn we als team constant op zoek naar het vergaren van meer kennis & vaardigheden. Dat doen we oa. in Londen waar Roel naast zijn studie ook twee jaar heeft lesgegeven aan top conservatoria Mountview en Bird College. Aniek studeert nu in Londen en Anne is bezig met haar 3e jaar logopedie om het trainen van de stem van een meerdere kanten te kunnen benaderen.

Aniek Methorst Aniek Methorst Aniek Methorst
Teamfoto Zangstudio Roel Bakkum

Google Review

★★★★★

“Ik had nooit durven hopen dat mijn stem zo goed tot z'n recht zou komen, door de stemcoaching van Roel. Door het leren van technieken heb ik met 1 werkende stemband toch nu een mooi volume, een ontspannen stem en vooral heel belangrijk, geen hese stem meer!”

Miranda uit Amsterdam

Over Zangstudio Roel Bakkum

Volg zangles in Amsterdam bij Zangstudio Roel Bakkum. Wij verzorgen prive zangles, stemtraining, auditie training en groepszangles in onze ruime zangstudio. Onze zangschool is 7 dagen per week geopend.

Bereikbaarheid

Tussen de Bogen 93
1013 JB Amsterdam

Je kunt ons bereiken met het OV:


Bus: 18, 21 & 22
Tram: 3
Halte: Haarlemmerplein


Of met de auto: Garage Willemspoort

Openingstijden

Maandag: 9:00 - 22:00
Dinsdag: 9:00 - 22:00
Woensdag: 9:00 - 22:00
Donderdag: 9:00 - 22:00
Vrijdag: 9:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 10:00 - 17:00

Telefoon:

+31 (0) 6 50 85 70 18

Google Reviews

★★★★★

Wil je graag zangles? Kantel dan je scherm!

favicon