BOEK NU EEN PROEFLES
Zangles titel icon

Privé Zangles

Teamfoto Zangstudio Roel Bakkum

Wat leer je in een zangles?

Een zangles gaat technisch gezien over het werken met spieren.Dat verschilt niet veel van bijvoorbeeld leren schrijven. Alleen zijn de spieren van het strottenhoofd erg klein en vereisen dus een iets andere aanpak. Zangtechniek gaat dus over het veranderen van spierbeweging en spiergeheugen.

Daarnaast werk je aan performance en stijl. Performance gaat over hoe je een lied overbrengt. Uiteindelijk is dat waar het allemaal over gaat. Als zanger wil je je verhaal/emotie overbrengen aan het publiek. Daarnaast vereist het zingen van een pop nummer een andere aanpak dan bijvoorbeeld een musical of jazz nummer. Dat zit in timing maar ook in klank kwaliteit.

Zangles titel

Privé Zangles

  • Verbeter je stem
  • Estill Voice Training
  • Techniek / Performance

Estill Voice Training

Estill Voice Training Logo

Er zijn vele zangtechnieken in de wereld. Elke zangdocent geeft dan ook anders les. Wij geven les via het model van Estill Voice Training. Een model dat over de hele wereld wordt gebruikt. We hebben gekozen voor Estill omdat het een heel duidelijk overzicht geeft over hoe de stem in elkaar zit. Daarnaast zit er geen stijl en klank voorkeuren in het model verwerkt. Klankideaal en zangtechniek moet nooit met elkaar verward worden. Estill geeft de mogelijkheid dit als twee aparte disciplines te zien.

Estill heeft een fysiologische en wetenschappelijke basis. Dat betekent niet dat de zangles veranderd in een college. Maar het geeft vanuit deze basis een duidelijk (kort) uit te leggen theorie achter heldere oefeningen. Dit geeft jouw als leerling de tools om niet alleen de oefening uit te voeren maar ook waarom je de oefening doet.

Google Review

★★★★★

“Ik heb nu een jaar zanglessen gevolgd bij Roel Bakkum en ben nog nooit zo tevreden geweest over een zangdocent. Hij past zich goed aan aan zijn leerlingen en geeft veel informatie over techniek. Ik heb dankzij hem veel meer controle gekregen over mijn stem en kan zonder moeite tonen halen die daarvoor niet eens haalbaar waren voor mij.

Zelf wilde ik graag naar het conservatorium en mede dankzij zijn hulp, ben ik op zowaar drie van de vier conservatoria waar ik auditie heb gedaan aangenomen. Zowel in Haarlem, Enschede als op een conservatorium in Engeland! ”

Dune Brouwer uit Haarlem

Zangtechniek, waarom is dat belangrijk?

Zangtechniek is belangrijk omdat het strottenhoofd (waarmee we geluid maken) het maken van stem niet als belangrijkste functie ziet. De belangrijkste functie van het strottenhoofd is het regelen van de ademhaling, het bieden van bescherming van de luchtwegen door geheel of gedeeltelijk te sluiten. Daarnaast speelt het strottenhoofd een belangrijke rol in het slikken. Dit houdt in dat dat wanneer we tijdens het zingen in de buurt komen van deze functies het strottenhoofd kan afsluiten, iets wat we willen voorkomen tijdens het zingen.

Daarnaast is techniek belangrijk om je spieren te trainen die zich om en in het strottenhoofd bevinden. Hiermee controleren we hoe het geluid dat we horen gaat klinken. Daarnaast trainen we ons bereik en volume hoofdzakelijk doormiddel van spierbeheersing.

Belangrijk bij het beheersen van spieren is dat inspanning zorgt voor spierbeweging. Het is wel essentieel dat we de inspanning aanpassen naargelang de 'taak' die we uitvoeren. Teveel of te weinig inspanning is niet gewenst.

Anne van Zandbergen Piano

Over Zangstudio Roel Bakkum

Volg zangles in Amsterdam bij Zangstudio Roel Bakkum. Wij verzorgen prive zangles, stemtraining, auditie training en groepszangles in onze ruime zangstudio. De eerste proefles is gratis. Onze zangschool is 7 dagen per week geopend.

Bereikbaarheid

Tussen de Bogen 93
1013 JB Amsterdam

De zangschool in Amsterdam
is bereikbaar met:


Bus: 18, 21 & 22
Tram: 3
Halte: Haarlemmerplein

Openingstijden

Maandag: 9:00 - 22:00
Dinsdag: 9:00 - 22:00
Woensdag: 9:00 - 22:00
Donderdag: 9:00 - 22:00
Vrijdag: 9:00 - 20:00
Zaterdag: 9:00 - 18:00
Zondag: 9:00 - 18:00

Telefoon:

+31 (0) 6 50 85 70 18