ZANGLES AMSTERDAM

  • Technische skills
  • Performance
  • Stemconditie
  • Interpretatie
  • Dynamiek
  • Ademmanagment
  • Lichaamshouding
  • Anatomische Kennis

Zangles iets voor jou?

Zangles is er voor iedereen die zich graag wil storten in de wereld van zang en techniek. Ben je benieuwd wat jij met je stem kunt? Wil je meer weten over zangtechniek en werken aan het zingen van een nummer? Dan is zangles zeker iets voor jou!

Heb je al ervaring met zingen ook dan helpen we je graag met het verbeteren en onderhouden van je zangtechniek.

Zangtechniek

Zangtechniek gaat maar over één ding: Controle! En dat is precies wat je gaat leren in een zangles. Controle over je stem krijg je door oefening en bewustzijn. Dit bewustzijn creeeren we door het Estill Voice Training model. Een internationaal gebruikte methode die helder uitlegt hoe de stem in elkaar zit en hoe je dat kunt trainen.

Zingen

Zingen is waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Goede zangtechniek is hiervan een bouwsteen, maar er is meer dan dat. Als je werkt aan een nummer kijk je ook naar stijl, ritme, dynamiek en performance.

Info voor alle zangers

Begin je net met zingen of ben je al een tijdje bezig? We leggen je graag uit waar je bij ons aan gaat werken...

TECHNIEK

Voor de technische kant van het zingen maken we gebruik van het Estill Voice Training Systeem. Een systeem dat overzichtelijk in kaart brengt hoe de stem functioneert.

STIJL

Bij stijl kijk je naar verschillende factoren. Klankkleur is er een van: Hoe klinkt een stem binnen een stijl? Het stemgebruik van een opera zanger is totaal anders dan die van een pop zanger of rapper.

Zing je graag pop, jazz, rock dan staat je eigen stemgeluid vaak centraal. Zing je graag musicalnummers? Dan staat je eigen stemgeluid nog steeds centraal maar moet deze ook passen binnen alle vormen die musical kent (en dat zijn er nogal wat). Voor musical moet je dus kunnen transformeren van een stijl naar een ander.

Daarnaast kijken we naar factoren als: volume, dictie, vibrato en vele andere. De techniek die je hebt opgebouwd is hierbij van cruciaal belang. Het zorgt ervoor dat je vrij bent in je artistieke keuzes op het gebied van stijl.

PERFORMANCE

Performance en stijl zijn nauw met elkaar verbonden en versterken elkaar vaak. Bij muziekstijlen kom je meestal een bepaalde stijl van performen tegen. Om te bepalen wat jij als zanger wilt doen is het interessant om deze stromingen te bekijken en te analyseren. Wat vind je mooi? Wat wil je absoluut nooit doen?

Daarnaast kijk je bij performance ook altijd naar interpretatie: Waar gaat het nummer over, wat wil je overbrengen aan het publiek en wat voor gevoel geeft het jou als zanger.

Gelukkig hoef je niemand na te doen, en kun je al deze informatie vervolgens gebruiken om een performance te geven die bij jou past.

Professionals

Als professional zoek je specifieke coaching. Wij helpen je met het trainen van bereik / stem / functie & vocal health.

STEMPROBLEMEN

Clubtours, theatertours, studio sessies, promotietours of een album release zijn tijdrovend en vaak vermoeiend. Niet zonder uitzondering levert dat stemproblemen op. Wij helpen je om stemproblemen te voorkomen. Heb je nu last van je stem dan lossen we dat graag voor je op.

TECHNIEK

Techniek is voor een professional zonder twijfel van belang. Wil je je bereik uitbreiden, een bepaalde klankkleur verbeteren of aanleren? Stemtechniek gaat over efficiëntie en vooruitgang nooit over smaak of het maken van artistieke keuzes. Technische vooruitgang helpt je juist om artistiek vrij te zijn. Met het Estill Voice Training Systeem helpen we je om meer uit je stem te halen.

ESTILL VOICE TRAINING VOOR ZANGERS

Estill Voice Training wordt over de hele wereld gebruikt op bekende en gerenomeerde conservatoria voor het geven van zangles. Dit komt vooral door de doeltreffende technische oefeningen en heldere uitleg. Als zanger helpt je dit om je technische mogelijkheden sterk uit te breiden en bestaande technieken te versterken.

Wil je meer lezen over het Estill model? Lees dan onze blog over Estill Voice Training.

estill logo

ONZE ZANGDOCENTEN

Zangles wordt gegeven door Roel, Anne en Aniek. Wil je meer lezen over onze docenten? Bekijk dan onze over ons pagina.

Wij hebben internationale ervaring in zowel het lesgeven als het volgen van opleidingen, en zijn gespecialiseerd in het verbeteren van jouw techinsche vaardigheden.

Roel Bakkum Anne van Zandbergen Aniek Methorst Dominika Zawada

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ja! Iedereen is welkom om bij ons te komen zingen

Waar wacht je nog op? Vraag nu een proefles zangles aan. We laten je graag zien wat we voor je kunnen betekenen.

Ja! Iedereen kan zijn stem leren gebruiken om te zingen. Wordt je dan ook een wereldwijd gewaardeerde zanger? Misschien, maar dat hangt van veel meer af dan alleen of je kunt zingen.

Kortom iedereen kan zingen, niet iedereen wordt een wereldster.

Nee! We snappen dat je je daar zorgen over maakt. Maar je stijl veranderd niet als jij dat niet wilt. We zijn ons bewust dat er technieken zijn die zich focussen op stijl maar dat verkopen als techniek.

Wij zullen je nooit een stijladvies geven tenzij we hebben besproken dat je daar aan wilt werken. We zullen ook geen technische tips geven die eigenlijk over stijl gaan.

Ja! Je kunt bij ons een proefles aanvragen. Deze kost € 20,00 en duurt 30 minuten.

In een proefles bekijken we wat wij voor je kunnen betekenen en geven we je direct handige tips en oefeningen.

Neem contact met ons op voor het inplannen van een proef zangles.

Voor de tarieven van onze zanglessen kun jij kijken op onze tarieven pagina.

Ja! Goed voorbereid op een auditie komen verbeterd de kans op succes. Auditie doen is een vak apart. We hebben veel ervaring met het voorbereiden van auditanten voor musicals, conservatoria, tv-shows maar ook stemtesten van bijvoorbeeld koren.

favicon