STEMTRAINING AMSTERDAM

  • Stem rehabilitatie
  • Projectie
  • Stemconditie
  • Interpretatie
  • Dynamiek
  • Ademmanagment
  • Lichaamshouding
  • Anatomische Kennis

WAT DOE JE IN EEN STEMTRAINING

Na een dag presenteren, vergaderen, lesgeven voelt je stem overbelast. Na een hele dag spreken hebben veel mensen vaak het gevoel dat de stem het niet meer zo goed doet. Hoewel het maken van stem vaak wordt gezien als 'iets wat je gewoon kunt', maak je stem met een complex systeem.

Als je een onderdeel in dit systeem overbelast hoor je dat vaak terug in je stem. Je hebt last van een schorre stem, veel slijmproductie of je hebt last van spierpijn. Gelukkig kun je dat verbeteren met stemtraining.

STEMPROBLEMEN

Heb je specifieke stemproblemen zoals het niet juist sluiten van de stemplooien, schorheid of stemverlies? We helpen je graag!

TRAIN JE STEM

Om specifieke stemproblemen op te lossen gebruiken we het Estill Voice Training System. Dit systeem heeft een fysiologische en wetenschappelijke basis. Dat betekent niet dat een stemtraining veranderd in een hoorcollege. Het geeft je als student inzicht in waarom je een oefening doet, en waarom je die op deze manier moet trainen. Daarnaast helpt het je snel in detail te werken aan je stem. Estill geeft een goed overzicht van de stem en de verschillende onderdelen. Hierdoor kunnen we snel identificeren waar je tijdens of na een lange dag spreken tegen aanloopt. Door specifiek deze onderdelen te verbeteren kun je snel resultaat behalen.

STEM & PRESENTATIE

Ben je dagelijks bezig met je stem? Wij helpen je om je stem op een efficiënte en overtuigende manier te gebruiken.

TECHNIEK

Een technische training gaat over de (spier)controle van je stem. Het is een vereiste om te werken aan projectie, dynamiek & dictie. Zijn de stemplooien in staat om genoeg volume te produceren? Sluiten de stemplooien op een juiste manier of is er sprake van een hees geluid? Zijn de spieren rondom het strottenhoofd te gespannen of juist te relaxed? Dat zijn punten waar je op focust tijdens de technische kant van stemtraining. We gaan op zoek naar patronen die niet efficiënt zijn voor het produceren van stem.

Hiervoor maken we gebruik van het Estill Voice Training Systeem. Een systeem dat overzichtelijk in kaart brengt hoe de stem functioneert.

Met een heldere uitleg over wat 'de stem' is, gecombineerd met doelgerichte oefeningen van het Estil Model kun je over het algemeen snel vooruitgang behalen. Stemtraining is anders dan zangles. Als zanger ga je vaak op zoek naar de extreme mogelijkheden van de stem. In stemtraining focus je specifiek op uithoudingsvermogen en dynamiek binnen de range van het spreken.

PROJECTIE & DYNAMIEK

Verstaanbaar en overtuigend spreken is wat we allemaal nastreven. Projectie en dynamiek zijn hiervoor onmisbaar. Hoe zorg je ervoor dat je stem voor iedereen verstaanbaar is zonder je stem te overbelasten? Dat heeft met vele factoren te maken zoals tongpositie, stemplooisluiting, strottenhoofdpositie en andere onderdelen van de stem. Wij leren je hoe je je stem kan laten horen en aanpassen op verschillende momenten van vergaderzalen tot drukke restaurants.

Naast projectie is dynamiek ontzettend belangrijk. Spreek je monotoon, te snel of krijg je vaak te horen dat je stem te hoog is? Te weinig of teveel dynamiek tijdens het spreken lijd af van je verhaal. Zonde! Door hieraan te werken kun je veel voordeel behalen tijdens vergaderingen, productpresentaties of telefoongesprekken.

DICTIE

Het verbeteren van dictie wordt vaak overgeslagen, terwijl het van groot belang is. Een goede dictie versterkt je projectie, dynamiek & uithoudingsvermogen.STEMTRAINING COACHES

Wil je meer over ons team weten? Bekijk dan onze over ons pagina.

Zangstudio Roel Bakkum staat voor kwaliteit. Dat betekent dat we als team constant opzoek gaan naar het verbeteren van onze kennis in binnen en buitenland. Wil je weten hoe wij je kunnen helpen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Roel Bakkum Anne van Zandbergen Aniek Methorst Dominika Zawada

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ja! Je stem maak je met spieren en spieren kun je trainen. In een stemtraining lokaliseren we de spieren die bij jou getraind moeten worden. Vergelijkbaar met het trainen in een sportschool. Iedereen heeft dezelfde spieren, dus iedereen kan zijn stem trainen en verbeteren.

Dat is van tevoren moeilijk te zeggen. Het is afhankelijk van factoren zoals: de complexiteit van je wensen, de snelheid waarmee je leert en de frequentie van de lessen.

Over het algemeen zien we dat iemand in 2 tot 3 maanden een merkbare vooruitgang kan behalen in zowel bewustzijn als klank. Hierbij gaan we uit van iemand die dagelijks zijn oefeningen doet.

Ja! Je kunt bij ons een proefles aanvragen. Deze kost € 20,00 en duurt 30 minuten.

In een proefles bekijken we wat wij voor je kunnen betekenen en geven we je direct handige tips en oefeningen.

Vraag hier je proefles aan.

favicon